Waarom een 50 plus autoclub?

Jonge mensen kiezen veelal voor een autoclub waar aan de auto’s gesleuteld wordt en gebruikt voor rally’s.

Er zijn in Nederland heel veel autoclubs actief. Clubs voor auto’s van een bepaald merk of een bepaald type alsmede algemene auto- rally- of sleutelclubs. Een autoclub alleen voor 50plussers was er echter nog niet.

De 50plus autoclub is ontstaan uit de in 2010 opgerichte merk/model autoclub “Suzuki Wagon R+ club”, later omgedoopt in de “Vrienden van Suzuki”. Diverse leden waren inmiddels overgestapt op een ander automerk maar wilden toch graag lid blijven. Op voorstel van het bestuur hebben de leden toen besloten de vereniging om te bouwen tot een algemene autoclub voor 50-plussers ongeachte het merk auto dat men rijdt.

De nieuwe identiteit van de club komt nu ook tot uiting in het onderschrift van ons logo: “50 plus club voor autorijders van kleine en middelgrote auto’s”

Het is een club van gezellige 50 plussers, die hun passie voor de auto delen en alle dagen genieten van hun vrijheid als automobilist. Via de website en het clubblad “50plus autojournaal” ontvangen de leden informatie over auto’s, onderhoud en overige informatie en tips. Aandacht wordt ook gegeven aan de veiligheid en het zo lang mogelijk in stand houten van de mobiliteit van de leden.

Minimaal twee maal per jaar gaan de leden gezellig met elkaar een hele dag uit, de z.g. vriendendagen. Het bestuur organiseert dan een volledig verzorgde dag inclusief toegang tot de bezochte evenement, koffie met gebak, warme- of koude lunch/koffietafel en drankjes. Het is elke maal weer een grote kunst om de bijdrage van de leden zo laag mogelijk te houden.  De leden krijgen bij deelname aan een “vriendendag”  elke keer €.10,– korting op deze eigen bijdrage.